Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

El nou mamògraf digital d’Ontinyent ja està en funcionament a l’Hospital

El nou equipament ha arribat al marc de l’acord signat pel President de la Generalitat amb la Fundació Amancio Ortega que inclou també la dotació d’un TAC d’última generació

mamògraf digital arribat al marc de l’acord signat en 2017 pel President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta de la Fundació Amancio Ortega, Flora Pérez. Al marc d’aquest acord, pel qual esta entitat es comprometia a donar prop de 30 milions d’euros a la sanitat valenciana, a distribuir e per la Conselleria de Sanitat, es plantejava l’arribada a Ontinyent tant d’aques nou mamògraf com d’un TAC d’última generació que també arribarà pròximament, per un valor conjunt estimat de prop de 500.000 euros.

L'equip està situat en l'àrea de radiologia de l'Hospital d'Ontinyent, ha sigut instal•lat durant la passada setmana i després de les primeres proves, ahir dilluns es realitzava la fase formació als professionals i hui ja entrava en funcionament. La regidora de Sanitat, Matilde Francés, recordava que el mamògraf amb que es comptava a Ontinyent es va avariar en febrer de 2017 i donada la seua antiguetat i la manca de recanvis es va acabar llogant un mamògraf fins comptar amb el nou donat per la Fundació Amancio Ortega. Francés destacava que el nou mamògraf “permet fer l’atenció integral a les dones d’Ontinyent sense eixir de la ciutat” i recordava que “la mamografia és el mètode ideal de diagnostic precoç del càncer de mama, i està demostrat que les revisions periòdiques bianuals redueixen la mortalitat entre un 20 i un 30%”.

Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent s’ha explicat que en l’Hospital d'Ontinyent es realitzen anualment més de 500 mamografíes de control i seguiment de patologia mamària, i a més el programa de prevenció i detecció de càncer de mama arriba a duplicar aquesta xifra anual amb els seus programes de garbellat que es realitza en horari de vesprada. A més a més, es destaca que aquest nou mamògraf s’afegeix el nou equip de radiodiagnòstic convencional que ja està funcionant dins de les inversions que enguany ha realitzat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La Gerent del Departament, Margarita Llaudes ha assenyalat que tot aquest nou equipament “suposa una millora qualitativa en el diagnòstic radiològic en l'Hospital d'Ontinyent que reverteix sense dubte en la qualitat assistencial que reben les persones usuàries de la sanitat pública de les nostres comarques”, concloïa.

Publicado en Local 25 / 07 / 2018