Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

635 obres es presenten al Premi Nacional de Pintura Juan Francés

Estellés senyala la col•laboració de la família de Francés, les noves tecnologies i la difusió a nivell nacional de la convocatòria com a les claus de l'èxit de participació

El Premi Nacional de Pintura Juan Francés, convocatòria que coincideix tradicionalment amb la Fira d'Agost, comptarà enguany amb un nivell de participació sense precedents. En total, s'han presentat 635 obres a concurs, malgrat que 5 d'elles no han estat admeses perquè les bases establien que els autors han de residir a l'estat espanyol. Per tant, finalment concursaran 630 obres de 386 artistes de tota Espanya, principalment de la Comunitat Valenciana, Madrid i Catalunya.

Les raons d'aquest alt nivell de participació cal buscar-les en tres circumstàncies. Una, el fet que els participants han hagut de realitzar la inscripció online a través de MundoArti, enviant la fotografia de l’obra. Altra, la important dotació econòmica amb que compta la convocatòria d'enguany. L’Ajuntament de Xàtiva va aprovar les bases per a la convocatòria del Premi Nacional de pintura Juan Francés per a la Fira d’Agost 2018 amb una dotació econòmica de 8.000 euros per a la millor obra i 2.000 euros per a un accèssit. Finalment, cal considerar l'esforç dut a terme per estendre la difusió de la convocatòria a nivell nacional.

Aquest important premi és possible, en primer lloc, gràcies al conveni de col•laboració signat entre l'Ajuntament i la família de Juan Francés, però també a què la convocatòria de l'any passat va quedar deserta i, en conseqüència, això va permetre que els premis en metàl•lic consignats per a l'edició de 2017 foren destinats, en part, a beques escolars i, d'altra banda, a reforçar la dotació econòmica de la convocatòria dels premis de 2018.

Jordi Estelles, regidor de Cultura, ha declarat que “Xàtiva es projecta com a una ciutat capdavantera en l'art pictòric. En tres anys hem mostrat un gir rotund en un dels màxims exponents culturals de la Fira d'Agost, el premi de pintura. La família de Juan Francés, les noves tecnologies i la difusió estatal d'aquesta edició han suposat les claus d'un èxit de participació que ha sobrepassat totes les previsions”.

Cal recordar que el concurs està obert a qualsevol temàtica tècnica i estil, i tant el tema com la tècnica pictòrica quedaran a criteri de l’artista. El jurat comunicarà el 10 de juliol de 2018 les 25 obres seleccionades, que hauran de ser enviades abans del 20 de juliol a la Casa de la Cultura de Xàtiva.

El premi a l’obra guanyadora serà lliurat el dia 15 d’agost a les 12 hores en l’acte públic de inauguració de l’exposició de les obres seleccionades i de la premiada, que es podran visitar fins el 14 de setembre.

El jurat estarà conformat per personalitats de reconegut prestigi al món de les arts plàstiques com el Director de l’Àrea d’Activitats Culturals, vicerectorat d’Alumnat, Cultura i Esport de la Universitat Politècnica de València Ricardo Forriols; la Doctora en Història de l’Art per la Universitat de València, crítica i comissària d’art Maite Ibáñez Giménez; i la Directora de la Galeria Rosa Santos i Presidenta de l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVac), Rosa Santos. Per part de la família de Juan Francés, la persona designada per al jurat serà Rosmary Bellod Durá.