Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Activada l’alerta per calor alta en més de 100 municipis de la Comunitat Valenciana podent superar els 39ºC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest dilluns l’alerta sanitària per nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39ºC) en més de 100 municipis de la Comunitat Valenciana. Així mateix, la previsió per a matí és que es mantinga l’alerta en aquestes zones.

Les zones climatològiques en alerta per calor corresponen a les comarques de la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, l’Horta Sud, la Costera, la Vall d’Albaida i el Comtat.

En produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col•lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, procure situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sigueu; a evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, així com decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.