Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Els Contes a la fresca recorreran 21 pobles este estiu

Vidal: «Els Contes a la fresca han esdevingut un clàssic de les nits d’estiu en cada volta més pobles de la Vall d’Albaida»

La tercera edició dels Contes a la fresca es va inaugurar divendres al pati de les Escoles d’Otos. És el primer any que la localitat participa en la iniciativa de la Mancomunitat, i ho va fer amb un contacontes local d’excepció, l’escriptor i gonomonista Joan Olivares, que va estar acompanyat per la contacontes Ana Canet que, junt amb Almudena Francés, el Gran Jordiet i Núria Urioz, recorreran este estiu vint pobles de la Vall d’Albaida i un de la Safor. Com va reconèixer el conseller de Cultura de la Mancomunitat, Fede Vidal, «En tres anys, els Contes a la fresca han esdevingut un clàssic de les nits d’estiu en cada volta més pobles de la Vall d’Albaida» i va recordar els propòsits amb els quals van nàixer: «recuperar el costum de la narrativa oral, de reunir-se al voltant d’unes històries transmeses de generació en generació amb l’objectiu que no es perden ni els relats, ni la forma de disfrutar-los».

Això van fer divendres a Otos mig centenar de persones després de sopar. En juliol, els Contes a la fresca estaran l’1 a Benicolet; el 5 a l’Olleria i Benigànim; el 7 a El Palomar; l’11 a Atzeneta d’Albaida i Albaida; el 14 a Pinet; el 20 a la Pobla del Duc i Montaverner; el 25 a Montitxelvo; el 27 a Castelló de Rugat, Quatretonda i Salem; i el 31 de juliol a Llocnou de Sant Jeroni. En agost, visitaran Alfarrasí el 3, Llutxent el 7, Bocairent el 8, Bèlgida i Bufali l’11, i posaran el punt i final a Carrícola el 25.