Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

El cap de setmana de la Vall d’Albaida

Set pobles de la Vall d’Albaida acolliran dissabte i diumenge alguna de les activitats que organitza o compta amb el suport de la Mancomunitat.

Com valora el seu president, Vicent Gomar, «Som una comarca oberta i dinàmica com demostren la quantitat i varietat de propostes dels nostres pobles». Dissabte, es va presentar la 28a Diada Musical de la Vall d’Albaida que se celebrarà este dissabte a Quatretonda organitzada per l’Associació Musical "la Nova". El conseller de Cultura, Fede Vidal, va assistir a un acte de presentació dels actes que començaran este dissabte a les 18 hores amb la tradicional desfilada de les bandes de la comarca on l’historiador i músic Frederic Oriola va repassar la història de la música de banda a la localitat. També dissabte, a la mateixa hora, Albaida acollirà la 30a trobada d’Escoles d’Adults de la Vall d’Albaida amb la participació de 12 centres que oferiran tallers i exhibicions, disfrutaran de l’actuació de grups de ball de saló, flamenc, sevillanes i la rondalla d’Albaida, teatre, i acabaran, com la Diada Musical, amb un sopar de germanor amb música en directe. Pel que fa a les corredores i corredors, la seua cita començarà a les 18:30 a Montaverner amb la XIV Volta a peu, la primera prova d’enguany del 10é Circuit Cajamar de Carreres Populars de la Vall d’Albaida que comptarà amb la

participació de benjamins, alevins i infantils. Els adults, a l’igual que els júniors, afrontaran un recorregut de set quilòmetres i mig a partir de les 19:30.Més enllà de la música, l’ensenyament i l’esport, EntreComarques visita dissabte Otos i Carrícola i, diumenge, Albaida i Atzeneta. Otos realitzarà la Ruta dels Rellotges de Sol i es visitarà la Col·lecció Permanent d'Antoni Miró;Carrícola una visita pel casc antic, els camins dels aigua amb el seu patrimoni d'època islàmica, així com part de les escultures del Biovers. Diumenge, Castelló de Rugat guiarà els visitants per l’església, el palau, la mesquita i l’ermita. I l’Olleria, de vesprada, l'església Santa Maria Magdalena o la Casa Santonja, amb més de 200 anys d'antiguitat i BIC, representant de la noblesa il·lustrada i liberal que fou centre del poder en el Huit-cents i que compta amb importants pintures murals plenes d'iconografia i simbolisme relacionats amb la maçoneria valenciana.