Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

El festival Musica i Lletra de Xàtiva acabarà amb el concert més indie, el més marcià i cinematogràfic

Xàtiva tancarà aquest dissabte l’edició 2018 del Festival MiL amb la sessió més indie d’enguany.

Joan Miquel Oliver, fundador, compositor i guitarrista del grup Antònia Font, presentarà el seu nou disc “Atlantis”, segona part de la trilogia que va encetar amb “Pegasus”, i que obre el ventall de l’anti-folk a l’electro, i del funk a la rumba i al pop pur. Una nova prova que mallorquí pot fer una cançó d’alt contingut poètic amb material quotidià. Com totes les nits del Música i Lletra, la vetllada serà doble: obrirà la nit la hipnòtica cantant i pianista Lu Rois que porta al festival el seu darrer treball “Clarobscur” on pinta un quadre de sonoritats infinites. La sabadellenca es mou entre el folk de cambra, el minimalisme ambiental i les balades intimistes. Envoltant i corprenent l'oient amb una sonoritat cinematogràfica i una sensibilitat desbordant.

Dissabte passat, en canvi, el públic del MiL va poder gaudir de dues autèntiques senyores de la cançó. Meritxell Genè, el somriure de ponent, va captivar al públic xativí amb tota la força de la seua poesia descarnada que, a entranya oberta, va mostrar tota la seua íntima relació entre la seua obra i la seua biografia amb tota la calidesa de la seua veu. Va completar la nit la veterana cantautora valenciana Eva Dénia acompanyada al violoncel per Merxe Martínez, des de la cançó amb influències de la Chanson francesa fins a les sonoritats mediterrànies. Dénia va commoure el públic amb les seues interpretacions de tècnica acurada, de joc poètic, embolcallada per arranjaments a mida d’unes cançons impecables, pura emoció.

El MiL clourà la seua edició 2018 el aquest dissabte 9 de juny amb la doble sessió de Lu Rois i Joan Miquel Oliver, després de cinc caps de setmana i el reconeixement de qualitat de músics, productors, mitjans de comunicació i públic. El Festival Música i Lletra es caracteritza per combinar artistes més reconeguts i d'altres d'emergents, mesclant diferents estils dintre de la música d'autor per oferir una autèntica cata de la música d'autor a Xàtiva. El Mil és una aposta arriscada de la Regidoria del Gran Teatre de Xàtiva, i la direcció artística del músic Feliu Ventura, que busca un públic curiós que s'atrevisca a comprar una entrada per un concert del qual potser no en coneix els músics, explica l'organització. Per fer-ho possible la regidoria ha defensat sempre preus populars per les entrades. El lema d'enguany és «Sense les dones no hi ha festivals!» i s'ha fet un esforç de reconeixement de la feina de les dones cantautores i -si l'any passat ja tenia un cartell paritari- enguany ha programat més dones que homes a l'escenari del MiL. Per als qui encara no tenen entrades, ahir es va estrenar a les xarxes socials del festival un sorteig de dues entrades per a l'actuació de dissabte.