Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

Cau una banda que va robar centenars de peces mecàniques a la Vall i després les distribuïa

Els quatre detinguts tenen entre 19 i 25 anys, són tots espanyols i alguns robatoris van ser a Albaida i Agullent

La Guàrdia Civil de València ha detingut a dues persones i investigat a altres dues per delictes de robatori amb força en cases de camp i finques de la comarca de la Vall d'Albaida, en el marc de l'operació Emplomo 2 segons van assenyalar ahir fonts de la Benemérita. Aquesta operació s'inicio el passat mes de març per part d'agents de la Guàrdia Civil de la companyia de Xàtiva, a fi de poder localitzar, identificar i detenir als autors d'aquests fets delictius, van afegir.

Fruit de les gestions efectuades a més dels dispositius posats en pràctica per part dels agents encarregats del cas, s'ha pogut detenir a dos homes de 23 anys i investigar a altres dos de 19 i 25 anys, tots de nacionalitat espanyola, per la seva implicació en diferent grau en els delictes de robatoris amb força i d'encobriment. Els responsables dels robatoris en les localitats de Palomar, Albaida, Benissoda i Agullent, accedien de nit a les ubicacions i sostreien plaques solars, bateries, eines, motors, maquinària de taller..., segons la relació facilitada per la Guàrdia Civil.

S'ha aconseguit recuperar un gran nombre d'efectes sostrets que han estat retornats als seus legítims propietaris en els casos en els quals ha intervingut denúncia. Tres dels implicats realitzaven els robatoris mentre que la quarta persona implicada comercialitzava amb ells a poc a poc per no aixecar sospites, segons han indicat fonts de la recerca. Les diligències instruïdes han estat lliurades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció n.º 3 d'Ontinyent.