Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

Puig felicita a músics i bandes per “unir la Comunitat de nord a sud”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha felicitat a les bandes musicals en el 50 aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, celebrat a Mestalla, per “unir a la Comunitat de nord a sud”, i ha afegit que “la Comunitat Valenciana és sobretot música”.

El cap del Consell va assistir a l’esdeveniment, en el qual milers de músics han batut diversos rècords Guinness de major ensemble d’instruments: major ensemble de saxofons, d’oboés, de corno anglés, de trompetes, de trombó, de bombardins, de clarinets, de trompes, de percussió corporal i de major nombre major de bandes en una desfilada, que ha recorregut els limítrofs de l’estadi abans de començar la celebració.

Puig ha donat les gràcies “a tots els que fan possible que en cada població valenciana hi haja almenys una banda de música”, i ha destacat que les bandes són “un lloc d’aprenentatge, però sobretot una escola de convivència”.

“Esta comunitat oberta transmet valors basats en un llenguatge musical com és la música”, ha afirmat el responsable del govern valencià en la seua intervenció després de les actuacions de les bandes.

A l’acte també van assistir el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, entre altres autoritats.

A més, el president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez, va recordar que el Consell va declarar este divendres a les societats musicals com Bé d’Interés Cultural. “És el reconeixement més gran i el grau més gran de protecció que un govern pot fer per un sistema cultural a la seua terra”, va destacar.