Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

El Consorci de Residus destinarà 230.000 € per bonificar als veïns i empreses ‘més recicladors’

La comissió de govern del Consorci de Residus V5-COR va aprovar aquest dimecres la proposta de bonificacions sobre la taxa del servei de transferència, transport, valorització i eliminació de residus i dels ecoparcs

Finalment seran quasi 230.000 euros els que es destinaran a premiar a les unitats fiscals més responsables mediambientalment, i que afectaran directament a 11.330 rebuts dels veïns i les veïnes del COR, quedant 87.708,33 euros més per repartir entre els ciutadans i empreses més responsables.

Les bonificacions arribaran a tots els municipis del Consorci, que tenen reservada una bossa determinada pel nombre d’habitants a banda dels diners destinats a tota la xarxa consorciada. D’aquesta manera hi haurà un total de 5.665 bonificacions de quinze euros i altre número idèntic amb bonificacions de deu euros.

A més a més, els ciutadans inscrits en programes de compostatge domèstic –com ja passa a localitats com Aiora, Bocairent, la Font de la Figuera o Carrícola-, rebran una bonificació addicional de 12 euros. És a dir, un ciutadà inscrit en un programa de compostatge domèstic i altament responsable ambientalment per l’ús dels ecoparcs podrà beneficiar-se d’un descompte de fins a 27 euros en la taxa del COR.

Aquestes bonificacions establides tindran en compte tots els residus abocats des del passat 1 de gener fins al proper 30 d’abril als ecoparcs fixes i mòbils de la xarxa consorciada. Aquesta serà la data de tall per a aquest exercici, ja que el COR ha de lliurar a la Diputació de València el llistat d’unitats fiscals a ser bonificades. Això suposa que a partir de l’1 de maig, les accions es veuran repercutides de cara a les bonificacions de l’any 2019. El termini per tindre bonificacions en la taxa de 2018 acaba, per tant, el 30 d’abril.