Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

La bicicleta, un element fonamental en l’estratègia de la Diputació per a la vertebració del territori

En el dia Mundial de la Bicicleta, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha ressaltat que “un dels eixos clau de la Infraestructura Verda del nostre territori serà la mobilitat no motoritzada”

La mobilitat és un dels factors urbans que més preocupen per l'impacte ambiental que genera el transport motoritzat i l’ús dels combustibles fòssils. Davant d’aquest fonamental repte de futur, la bicicleta és un dels mitjans de transport més sostenibles del món i la Diputació de València està decidida a impulsar-la com a element clau dins de la seua estratègia de vertebració del territori en projectes com el pla Territori Carraixet o la via cicloturista Carcaixent-Dènia.

En el Dia Mundial de la Bicicleta, és important assenyalar que aquest transport ja s’ha convertit en un element estratègic a ciutats com Londres, París, Berlín, Àmsterdam o Niza pel seu positiu impacte ambiental i social. A més, la senzillesa i facilitat per a la seua reparació la converteixen en un mitjà de transport de gran durabilitat que genera molt pocs residus derivats del seu manteniment, al contrari que els vehicles motoritzats, la qual cosa la fa ser una de les grans apostes per a equilibrar l'impacte ambiental generat per la mobilitat urbana.

En el Dia Mundial de la Bicicleta, el diputat Josep Bort, responsable de l’àrea de Medi Ambient, ha aprofitat per destacar que “un dels eixos clau de la Infraestructura Verda del nostre territori serà la mobilitat no motoritzada”. “Aquesta s’aconseguirà –ha continuat el diputat– mitjançant la creació d’una xarxa de vies i itineraris ciclistes que facilitaran la mobilitat interurbana, connectaran recursos estratègics i servirà per a aprofitar les potencialitats d’oci, turisme i esport que ofereix el territori”.

Les polítiques públiques van encaminades a la creació de més vies ciclistes per a fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport sostenible amb major regularitat i millorar les condicions de seguretat en la circulació amb la bicicleta. En aquesta línia, el diputat ha afegit que “una important xarxa ciclista permetrà promocionar el nostre patrimoni cultural, històric i cultural, fomentant el cicloturisme a les nostres comarques i una nova forma d’habitar més conscient i respectuosa amb el territori”.