Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Caixa Ontinyent presenta els comptes de 2017

L'entitat continuarà desenvolupant els seus serveis digitals i impulsarà el crèdit per a famílies i pimes.

El Consell d'Administració de Caixa Ontinyent ha formulat els comptes de l'exercici 2017 que seran elevats a l'Assemblea General per a la seua aprovació en els pròxims mesos.

Els resultats mostren un benefici, abans de sanejaments i dotacions, de 12,4 milions d'euros, que queda en 4,4 milions d'euros després de les provisions pertinents. Amb el pagament d'impostos, als quals es destinen 1,8 milions d'euros, el benefici net se situa en 6,2 milions d'euros, un 8,35% superior al de 2016.

La proposta de distribució d'estos beneficis preveu elevar el nivell de capitalització de l'entitat (en destinar-se 5,0 milions d'euros a reserves) i potenciar les accions de la seua obra social (a la qual es destinen 1,2 milions d'euros).

La morositat, que és del 8,80%, s'ha reduït un 19,96% i s'ha incrementat la seua cobertura fins al 84,63%.

El capital CET1 se situa en el 16,51% i el capital total en el 16,59%.

L'entitat preveu per a enguany continuar desenvolupant projectes tecnològics que milloren la seua oferta de serveis i que li permeten mantenir-se en l'avantguarda de la nova realitat digital. L'objectiu és ampliar els canals d'interrelació amb el client, facilitant i potenciant l'accés de la societat als serveis bancaris digitals, al mateix temps que es manté la xarxa d'oficines físiques i, amb elles, el tracte directe amb la clientela.

Per al 2018, el Consell d'Administració també abordarà com a eix d'actuació l'impuls de productes i serveis per a famílies i pimes, especialment quant a l'accés al crèdit.

Els resultats de 2017, juntament amb altres romanents, recuperacions i ingressos permeten un pressupost d'obra social per al 2018 d'1,7 milions d'euros.

Per a enguany, mantindrà les línies d'actuació desenvolupades en els últims anys: manteniment de centres implantats, col•laboració amb col•lectius i publicacions de temes locals i comarcals; i incrementarà la seua presència en campus universitaris amb actuacions que pretenen facilitar una millor eixida professional als estudiants, fomentar la investigació i l'ocupació, millorar en innovació i incentivar l’emprenedorisme.

A més, i com a actuacions específiques per a enguany, es preveu el desenvolupament del projecte per a la implantació d'un centre d'Alzheimer a Albaida; la implantació del centre de salut mental a Ontinyent; l'inici dels estudis tècnics per a la futura implantació d'un centre social a Ontinyent; i la posada en funcionament de la Fundació Caixa Ontinyent que desenvoluparà actuacions d'integració social i laboral, així com de Mont de Pietat.

Publicado en Local 05 / 04 / 2018