Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

L’Ajuntament i Festers demanem que les Ambaixades i la Baixà es declaren Bé d’Interés Cultural

S'ha aprovat la proposta de l’alcalde de sol•licitar formalment la declaració a la Generalitat Valenciana per dotar aquest actes de la màxima protecció possible

El Plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dimecres sol•licitar de manera formal la declaració de Bé d’Interés Cultural de caràcter immaterial per als actes de les Ambaixades i la Baixà del Crist de l’Agonia. Aquesta petició té com a objectiu que la Generalitat Valenciana reconega aquests dos actes tan singulars de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent perquè tinguen la màxima protecció possible.

La Societat de Festers ja va sol•licitar aquest reconeixement en 2011, però la petició es va quedar paralitzada. Ara, i amb un canvi en els requisits, s’està ultimant la documentació per demanar altra vegada de manera formal aquesta declaració. Entre els requisits es troba la necessitat de què la petició siga avalada per altres institucions locals o associacions, pel qual l’Ajuntament d’Ontinyent ha cregut convenient donar suport a aquesta iniciativa perquè es reconeguen dos dels actes més representatius de les festes.