Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

La Casa de la Cultura de Xàtiva acull una exposició de fotografia matemàtica

L’activitat, organitzada per l’IES Josep de Ribera fins el proper divendres, està complementada amb tallers per a la resta dels centres educatius de la ciutat

La casa de la Cultura de Xàtiva ha acollit la inauguració de l’exposició de fotografia matemàtica a la que han assistit la regidora d’educació Amor Amorós, el director de l’IES Josep de Ribera Jacint Martínez, i la professora del Departament de Matemàtiques del centre Alodia Peris.

L’exposició oferida per la Societat d’Educació Matemàtca de la Comunitat Valenciana, reuneix les fotografies finalistes o guanyadores en els diferents edicions d’aquest concurs i suposa la font de l’activitat principal al voltant de la qual giren la resta de tallers preparats pels alumnes deL segon cicle de la ESO i de primer de batxillerat de l’Institut.

Els tallers preparats es centren en la Banda de Moebius, en els poliedres i en la poca visibilitat que han tingut la dona en la història de les matemàtiques. «Al taller s’han seleccionat algunes dones i els propis alumnes explicaran a la resta un poc de la seua biografia, així com les dificultats que van haver de passar per a estudiar o sobre com algunes persones es van apropiar dels seus treballs», ha explicat la professora del Departament de Matemàtiques de l’IES Josep de Ribera, Alodia Peris.

«La intenció és que els xiquets i xiquetes se’n vagen a casa amb una nova cosa apresa al voltant de les matemàtiques, i que els desperte curiositat», ha afegit.

Aquest divendres han realitzat l’activitat els alumnes del Pla de la Mesquita i els de primer d’ESO del propi Institut Ribera. Al llarg de la propera setmana passaran per la Casa de la Cultura alumnes de La Immaculada el Martínez Bellver, Gozalbes Vera, Attilio Bruschetti iTaquígraf Martí.

La regidora d’Educació Amor Amorós ha declarat que «Aquestes activitats on conflueixen els diferents centres educatius de Xàtiva són molt importants perquè ens apropen a la ciutat educativa que pretenem ser. I eixa connexió deu fer-se a un lloc de totes i tots com és la Casa de la Cultura».

Amorós també ha agraït al Departament de Matemàtiques de l’IES Josep de Ribera aquesta iniciativa, que viu la seua segona edició, destacant que «des de l’Ajuntament no podem fer altra cosa que donar-li suport i recolzament».

L’exposició fotogràfica estarà oberta al públic fins el proper divendres 30 de març en l’horari habitual de la Casa de la Cultura.