Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

L’Ajuntament d’Albaida tanca 2017 amb el millor resultat pressupostari des de 2003

L’Alcalde d’Albaida, Josep Albert, ha presentat esta setmana a la Comissió d’Hisenda la liquidació dels pressupostos de l’exercici 2017 amb uns resultats que generen unes expectatives molt positives per a l’Ajuntament d’Albaida en els propers anys. Els resultats de l’exercici econòmic de l’any 2016 ja preveien un canvi de tendència important per a l’entitat municipal.

Aquest fet, junt amb la renegociació del deute que es va realitzar a finals del 2017, avançava que el resultat de la liquidació del pressupost d’aquest any passat anava a ser molt positiva. D’aquesta manera, i seguint amb la tendència positiva del tancament de l’exercici del 2016, el resultat econòmic de l’any 2017 presenta per primera vegada en 14 anys un romanent líquid de tresoreria positiu que s’eleva fins als 1,2 milions d’euros. Segons explicava Albert, “aquest resultat és el principal indicador de la situació de recuperació que ha encetat l’Ajuntament d’Albaida, ja que ens indica que amb els ingressos que tenim som capaços de pagar als nostres proveïdors, el deute que tenim d’anys anteriors, pagar les amortitzacions del deute i, a més, encara ens sobra líquid per a poder afrontar altres despeses, la qual cosa ens ha permés liquidar la totalitat dels deutes que teníem d’exercicis anteriors amb diverses empreses”.

Aquesta última qüestió, la de la promptitud de pagament a proveïdors, ha sigut una de les principals preocupacions de l’Ajuntament d’Albaida durant els últims anys, la qual cosa s’està complint d’una forma completa. Segons explicava l’alcalde “hem reduït el període mitjà de pagament de 324 dies a 171 dies en un any, i preveiem tancar l’any al voltant dels 30 dies. De fet, a data de hui hem pagat ja el 97,5 % de totes les despeses que hem generat en 2018 així com també s’han liquidat tots els deutes pendents de l’Ajuntament d’anys anteriors, una gran notícia per a les empreses i proveïdors que treballen per al nostre ajuntament”.