Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Aielo de Malferit finalitza una setmana de la dona amb una repleta programació d’actes i activitats

El passat divendres 9 de març la localitat d’Aielo de Malferit acomiadava una setmana repleta d’activitats adreçades a totes les dones, amb un multitudinari sopar a la Sala Gasaqui.

La Setmana de la Dona 2018, organitzada des de l’Àrea de Benestar Social, i amb la col·laboració de diferents col·lectius de dones del poble, ha estat caracteritzada per la bona resposta del públic femení en les diverses activitats realitzades. La finalitat de l’activitat és commemorar el Dia Internacional de la Dona, i reivindicar així els drets i la igualtat de gènere.

Al llarg de l’edició, el públic assitent ha gaudit de diverses activitats programades com ara l’excursió al Pont de l’Arcà, el Passeig Pel Carril Bici d’Aielo amb berenar, el taller de manualitats, la projecció del documental “Les dones d’abans i les dones d’ara. Fent Memòria”, realitzat per Elisabet Malchirant Egea, Psicòloga especialitzada en Neuropsicologia Clínica, la xerrada “La nutrició en la menopausa”, a càrrec de Vicent Sanchis, el Viatge Cultural a València i per últim, el sopar de cloenda.

El sopar de cloenda, any rere any reunieix centenars de dones de la localitat. En aquesta edició han estat un total de 265 dones, superant la xifra de les passades edcions. Les participants poderen gaudiren d’una vetlada de música, ball i moltes sorpreses a la Sala Gasaqui. Durant l’acte es va realitzar un sorteig entre les assistents de 8 xecs bescanviables per valor de 50 euros i un per valor de 100 euros, per utilitzar als comerços del poble, aspecte que va encaminat a promoure el comerç local. A més l’Ajuntament va fer entrega d’una invitació per al concert de “La Década Prodigiosa”, que es realitzarà a Aielo.

Al sopar, l’Alcalde de la localitat, José Luís Juan Pinter va agrair la participació de la gent i va felicitar als col·lectius, als Regidors de l’Àrea i als Tècnics implicats en el desenvolupament de la Setmana de la Dona. També va demanar “la participació activa de les dones en l’organització de les activitats de la Setmana” perquè tinguen en compte els seus interessos i necessitat, i va fer una crida a la igualtat de gènere.

Tanmateix la Regidora de l’àrea, Ma. Isabel Vicent ha afirmat que la finalitat es intensificar la llavor que es fa al llarg de l’any, amb la concentració durant 5 dies de tot un seguit d’activitats culturals, lúdiques, formatives, solidaries i festives, encaminades a la consecució d’un objectiu bàsic: “continuar treballant per la igualtat i la defensa dels drets de les dones.