Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

La Mancomunitat crea l’àrea d’Igualtat perquè els 34 pobles es puguen beneficiar de les polítiques de gènere

La primera activitat tractarà la imatge de les dones als mitjans de comunicació dimarts 13 de març a les 18:30 hores.

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida incorporarà l’àrea d’igualtat per tal que els 34 pobles de la comarca es puguen beneficiar de les polítiques de gènere que s’impulsen des de la Generalitat o la Diputació i que les dones dels pobles que no compten plans d’igualtat se’n puguen beneficiar. El vicepresident i conseller de Benestar Social, Jaime Peris, assumirà l’àrea amb l’objectiu de coordinar i liderar els projectes de promoció de les dones i de defensa dels seus drets mitjançant projectes, actuacions i activitats encaminades a assolir la plena igualtat de gènere i a fer visibles les dones en tots els àmbits de la societat».

La tècnica de la Mancomunitat, Loreto Belda, assenyala que «Volem aprofitar els vincles de la Mancomunitat amb ajuntaments i centres educatius per a generar un espai de confluència i iniciativa». Per això, fins al mes de juny, es farà una recollida de dades de la situació de les polítiques d’igualtat als diferents pobles de la comarca, una campanya informativa sobre les subvencions i ajudes existents, una reunió amb les associacions de dones de la comarca i una jornada sobre ocupacions feminitzades i bretxa salarial.

Les activitats seguiran en octubre amb una jornada d’igualtat i convivència dels centres educatius i en novembre amb una taula redona sobre la posada en marxa pel part del govern espanyol del Pacte d’Estat contra la violència de gènere. A més, de cara al futur es vol incorporar la Mancomunitat a la campanya Ser dona al Sud que desenvolupa en estes dates el Fons Valencià per la Solidaritat, del qual és una de les nous mancomunitats sòcies, així com crear un fòrum d’alcaldesses i regidores.