Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

L'Ajuntament aprova el pressupost més sociale i econòmic de la història de la Font de la Figuera

L'esperit principal és introduir mesures per intentar evitar el despoblament i donar suport econòmicament a la ciutadania en accions com les ajudes finalistes al xicotet comerç per a la implantació, modernització i innovació, l'ajudes al lloguer d'habitatges, especialment per a la població jove i la gratuïtat l'accés a l'Escoleta Infantil "Els Menuts" per a les famílies empadronades a la població, entre moltes altres.

L'Ajuntament de la Font de la Figuera acaba d'aprovar els pressupostos qualificats des del Govern Municipal, com "els més socials i econòmics de la història de la Font de la Figuera".

Amb l'objectiu ferm d'ajudar a la ciutadania de totes les edats, alhora que promoure la millora de la convivència, se centra en un augment de les partides socials (serveis socials, cultura, festes, joventut i turisme), així com en la construcció del Centre de Dia (subvencionat íntegrament per la Diputació de València amb un total de 1.322.436,51 €).

Pel que fa al sector educatiu, la principal novetat serà la gratuïtat de l'Escoleta Infantil "Els Menuts" per al curs 2018-2019 per a les famílies empadronades a La Font de la Figuera. Amb això, el Govern Municipal segueix lluitant contra la despoblació alhora que millora les facilitats per les seues veïnes i veïns. Pel que fa a la joventut, manté les partides d’ajudes al material i al transport escolar, a més de les beques formatives.

Com a novetat també aquest any, destinarà 10.000€ en ajudes al lloguer d'habitatges (pensant sobretot en la gent jove), igual que el xicotet comerç, predominantment artesanal a la població, que veurà creades 3 línies d'ajudes finalistes al suport del mateix, per a la implantació de nous comerços o professionals, innovació i modernització dels ja existents, amb una dotació de 12.000 €.

Després de l'èxit de participació en els pressupostos participatius en la seua primera edició, l'Ajuntament repeteix la proposta, aquesta vegada perquè les i els veïns decideixquen on destina el consistori fins a 100.000 € (augmentant la quantitat respecte a l'any anterior).

L'augment de les inversions en vials públics i renovació de la xarxa d'aigua potable també serà tota una realitat, així com la modernització del Polígon Industrial a través de les ajudes de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball. En matèria de Medi Ambient, s'augmentarà la partida destinada a la mateixa, per ajudar al foment i sensibilització mediambiental.

I, finalment, i molt de pesar per al Govern Municipal, es crearà una partida de 11.000€ per a la defensa en judici donada "la litigiositat a la qual ens té sotmesos el PP perquè la ciutadania note el menys possible els seus intents constants de paralització. Davant qui té tanta obsessió de judicialitzar la vida política i institucional i només té en ment entorpir la nostra tasca, perjudicant la població, afirmant que el seu deure és denunciar tot el que vullga, pensem que el seu deure i el del seu partit hauria de ser exercir una oposició raonable, amb una persona lògica i coherent com a portaveu que vetllara pels interessos de la població i no pels seus propis", afirmen des del Govern Municipal. "El nostre afany és pensar en la millora de la vida i la convivència de la ciudadadia de la Font de la Figuera i ho hem volgut traduir en números per, després, poder aplicar-lo en polítiques socials i econòmiques pensant en el futur del nostre poble i dels que vivim ací".