Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Aielo de Malferit celebra la 43 edició del mig any fester del municipi

El passat cap de setmana, 10 i 11 de febrer, la localitat d’Aielo de Malferit es vestia amb les seues millors gales per a acollir la celebració de 43 edició del Mig Any Fester de la localitat.

En aquesta edició del 2018, els actes varen donar inici el dissabte 10 de febrer amb el dinar de comparses on tots els festers i festeres d’Aielo es reunien per gaudir d’un dia replet de música i festa. A les 19 hores els carrers del poble s’ompliren de música i color amb l’Entradeta a càrrec dels bàndols moro i cristià. L'entradeta va ser presenciada per centenars de veïns i veïnes de la localitat que eixiren al carrer per a gaudir d’un dels primers actes de les Festes de Moros i Cristians del 2018.

La programació va continuar amb un dels actes més emotius del nostre calendari fester, la Presentació de càrrecs, capitans, festers i festeres i l’elecció de la Regina de Festes. Un any més, va tindre lloc a la Sala Gasaqui on es reuniren centenars de festers i veïns. En aquest acte principal del Mig Any Fester d’Aielo de Malferit, es va presentar oficialment a la capitana mora del 2018, Mara Juan, a l’ambaixador moro, Fran Martínez, als capitans cristians José Mateu i Mª José Palmí, a l’ambaixador cristià Rafael Vidal, a les festeres i festers del 2018 i es va elegir per sorteig a Maria Mira Egea com a Regina de Festes 2018.

Al finalitzar aquesta presentació el Pati del Grup Nou del municipi va acollir una macrodiscomòbil que va amenitzar la nit fins ben entrada matinada.

El diumenge continuaren els actes amb la tradicional Despertà i Diana, acabant amb l’esmorzar fester. Una vegada finalitzat l'esmorzar, els festers, a ritme de banda, varen desfilar en passa carrer fins a l’Església on tenia lloc la Solemne Missa. Un any més, un dels actes principals de la programació va ser el XII Concert de Música Festera a càrrec de la Unió Musical d’Aielo i que cada edició aconsegueix emocionar més al públic assistent. Tot seguit, i per finalitzar el conjunt d’actes del 43 Mig Any Fester, va tenir lloc el tradicional Dinar Fester de Germanor, on es repartiren els premis als guanyadors i finalistes dels Jocs del Mig Any.

L’Alcalde d’Aielo de Malferit, José Luis Juan Pinter, ha afirmat que “Aielo és un poble fester i que per aquest motiu des de l’Ajuntament farem tot el possible per seguir millorant any rere any una de les nostres principals senyes d’identitat, les nostres Festes Patronals i de Moros i Cristians”.