Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

FirAll 2018 comptarà amb més de 50 estands de productors agrícoles

Enguany s'enceta un concurs de fotografia amb motiu de la fira de l'all tendre de Xàtiva

El primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha presentat hui en roda de premsa el que serà el cartell i la programació d'actes de la tercera edició de FirAll, Fira de l'All Tendre de Xàtiva. Aquest certamen de promoció del més singular producte de l'horta de Xàtiva tindrà lloc entre el 21 i el 25 de febrer. El regidor ha estat acompanyat per Vicent Perucho, president de l'associació de productors d’alls tendres de Xàtiva; Jesús Minguet, cuiner i organitzador de concursos gastronòmics; Francesc Barberà, d'AFSA i José Enrique Cuenca, del Club d'Atletisme Ajos Xàtiva.

Lorente ha explicat que “nosaltres, a més d'impulsar el comerç i la industria, també treballem per el camp i per posar en valor un cultiu històric de la ciutat com l'all tendre”. El regidor ha avançat que l'associació de productors treballa en la obtenció d'un certificació de qualitat per a aquest producte. Per la seua banda, Vicent Perucho ha presentat un nou envàs creat per a comercialitzar els als alls tendres de Xàtiva ja processats, al temps que ha informat que s'ha arribat a acords amb la cadena de distribució Carrefour Group per a la comercialització dels alls tendres de Xàtiva en els seus supermercats. Així mateix, Perucho ha comentat que s'ha introduït aquest vegetal en països com ara Aràbia Saudí, on ha tingut una bona acceptació.

La principal novetat d'enguany ha estat la convocatòria d'un concurs fotogràfic de FirAll, en col•laboració amb AFSA. Hi hauran tres premis en metàl•lic: el primer, de 1.000 euros, el patrocina Comercial Setabense; el segon, de 500 euros, està patrocinat per Divina Aurora i el tercer, de 400 euros, compta amb el patrocini d'Imagina.

Pel que fa al segon certamen gastronòmic de FirAll, Jesús Minguet ha comentat que participaran 20 restaurants, entre ells Públic, Carras&co, La Picaeta de Carmeta, El Gourmet del Socarrat, Café de Carmela, Barroc 1.0, Canela y Clavo o Pebre Negre. El requisit principal del concurs és que l'all tendre figure entre els ingredients de les especialitats presentades. També hi han premis en metàl•lic de 1.000 euros (patrocinat per Talleres Xàtiva), 500 euros (patrocinat per Divina Aurora) i 250 euros (patrocinat per Recreativos Saetabis) per als tres primers classificats i un altre de 250 euros (també patrocinat per Recreativos Saetabis) per al plat més innovador.