Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Aielo de Malferit acomiada, un any més, les festes de Sant Antoni

El passat diumenge la localitat d’Aielo de Malferit va acomiadar les Festes en Honor a Sant Antoni, amb el tradicional dinar fester i la disparada de la traca que anuncia el fi de la festivitat.

Un cap de setmana intens, ple d’actes festius, culturals i lúdics i de caire gastronòmic per a tots els públics, marcats per la gran afluència de gent i el bon oratge del cap de setmana. Tots ells organitzats per la l’Associació de Festers de Sant Antoni, comptant amb el patrocini de l’Ajuntament i la col•laboració d’empreses i comerços locals.

Com cada any, el colofó de la festa va començar el passat divendres 19 de gener amb l’encesa de la foguera, un acte que aquest any va reunir al voltant de 1.000 persones que s’aproparen per gaudir del calor de la festa i del bon ambient.

El dissabte 20 de gener continuaren els actes amb el tradicional esmorzar de coques on l’associació de Festers convida als col•laboradors literaris, patrocinadors i personalitats, un acte que va reunir a més de 250 persones al carrer. Seguidament va tindre lloc el dinar de germanor amb la participació de al voltant de 200 persones que varen poder gaudir del ambient, la festa i del menjar tradicional d’Aielo de Malferit, l’arròs al forn.

Els jocs populars i les cucanyes per als més menuts no podien faltar en aquesta edició de les Festes de Sant Antoni reunint, com cada any, a multitud de pares i menuts de la ma de l’Associació local Joves per la Diversió. Més de 80 xiquets i xiquetes participaren al circuit de jocs.

El diumenge 21 de gener, ha estat la cloenda de la festa. Els actes religiosos van reunir a més de 1500 persones durant tot el matí amb la Santa Missa seguida de la Solemne Processó i la Benedicció dels animals. Centenars d’animals de tot tipus; gossos, gats, conills, ocells de tot tipus, hàmsters, cabres, cavalls..., acompanyats pels seus amos varen rebre la benedicció de Sr. Rector i els rotllets d’anís.

La Junta de Festers, en nom de l’Associació, ha manifestat el seu agraïment a l’Ajuntament, les empreses, comerços, patrocinadors, col•laboradors literaris..., i a tots els que han fet possible esta edició de festes.

José Luis Juan Pinter, l’Alcalde de la localitat, ha volgut felicitar als membres de l’Associació de Festers, i en especial a la seua Junta, per la exitosa organització de les Festes del 2018. “Des de l’Ajuntament volem animar-vos a continuar treballant per mantenir les Festes i la tradició. Esperem que la propera edició mantinga l’alt índex de participació que s’ha tingut fins la data.”