Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Jaume I a la Vall d'Albaida, també en App

Desenvolupada per Terradepatrimoni, ha estat possible gràcies a l’anualitat 2017 del Pla de Competitivitat Turística.

Els viatgers que vullguen experimentar a peu, amb bicicleta o amb turisme la ruta de Jaume I a la Vall d’Albaida compten ja amb una ferramenta per a guiar-los, explicar-los i suggerir-los des del mòbil. L’App Jaume I a la Vall d’Albaida, que travessa d’oest a est la comarca, es vas presentar ahir a FITUR i es troba ja disponible a PlayStore i AppleStore. Com assenyala el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar «és un suport turístic i, alhora, dóna resposta a la necessitat de que situar la Vall d’Albaida també en els smartphones».

L’anualitat 2017 del Pla de Competivitat Turística que compartixen Mancomunitat, Diputació i Generalitat ha fet possible l’App desenvolupada per Terradepatrimoni amb textos d’Abel Soler, fotografies de Jose Antonio Bernat i dissenyada per Rafa Jordà. Es tracta del company ideal per a qualsevol que vullga seguir -a peu, a cavall, amb bicicleta o cotxe- les petjades que el rei Jaume I va deixar al segle XIII al seu pas per la Vall d’Albaida, on va fundar viles de cristians -Bocairent, Ontinyent, Albaida, Montaverner, la Pobla del Duc i Llutxent- per un camí que travessa el centre de la comarca: des del peu de la Mariola a la baronia de Llutxent i des de la Pobla fins a la Serra de Benicadell.

Els seixanta quilòmetres d’itinerari paisatgístic i cultural estan pensats per a recórrer-los en diferents etapes que combinen la descoberta d'un entorn rural de paratges agradables amb camins de fàcil trànsit, òptims per a un turisme familiar i tranquil; per ciutats, viles i pobles dotats de palaus, esglésies, castells, senders locals, museus de tot tipus, hotels, cases rurals, restaurants, etc. Una variada gamma de possibilitats per a disgfrutar al màxim d'una terra acollidora, esplèndida i orgullosa del seu patrimoni natural i cultural i la seua identitat històrica.