Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

La Conselleria prohibeix les cremes

La Comunitat Valenciana iniciava dissabte un nou període excepcional on no es podrà autoritzar cremes agrícoles a menys de 500 metres de terrenys forestals

Ontinyent ha recordat a la ciutadania que té a la seua disposició un servei de trituració “in situ” de restes agrícoles com a alternativa a les cremes, després que la Conselleria de d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural haja iniciat un nou període excepcional de prohibició de cremes. Durant aquest període, que s’iniciava el passat dissabte per temps indefinit, no es podrà autoritzar cremes a menys de 500 metres de terrenys forestals, una decisió que la Conselleria ha pres a partir del seguiment de l'estat de la humitat de la vegetació, on s'observa que es mantenen els valors secs i fins i tot "extremadament secs", quan haurien de ser normals o fins i tot humits.

D'aquesta manera, les persones que realitzen podes i tinguen restes per a cremar en els seus bancals poden sol•licitar, a través d'una instància, que el consistori acudisca in situ a triturar aquests marges de cultiu. Folgueras destacava “la comoditat que la maquina es desplace fins al teu bancal i triture les restes creant una matèria orgànica que després servirà de nou per a nodrir la teua pròpia terra”. Així, els interessats es poden en contacte amb el consistori i aquest concretarà dia i hora per a acudir i realitzar el triturat.

D'altra banda, tots aquells veïns i veïnes que residisquen en zones urbanes i disposen d'un jardí, podran sol•licitar, quan ho necessiten, una arreplegada “porta a porta” que es realitza els dimecres i que retira les restes de jardineria. El nou servei s'inicia com un projecte pilot després d’haver-se participat amb diferents col•lectius ecologistes i agents socials sensibilitzats amb el tema.

Publicado en Local 10 / 01 / 2018