Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Xàtiva invertirà 241.000 € en obres del pla provincial d'obres i serveis de la diputació

Reig: "la prioritat és generar llocs de treball i atendre les necessitats bàsiques de diverses infraestructures municipals"

L'Ajuntament de Xàtiva ha aprovat la relació d'inversions corresponents al Pla Provincial d'Obres i Serveis 2017 (PPOS). La junta de govern local va acordar per unanimitat remetre a la Diputació de València les obres a realitzar en el marc d'aquest pla, per un total de 241.158 euros. La principal inversió, que supera els 72.000 euros de cost, serà la construcció d'un vial de connexió del polígon la Vila amb el sector Pereres, el que permetrà l'apertura d'un tercer anell de ronda a les espatlles de la Ciutat de l'Esport, on recentment s'ha substituït tota la il•luminació de la zona d'aparcament.

Gràcies al PPOS, l'Ajuntament de Xàtiva podrà abordar la solució a diferents problemes sobre els que els veïns i veïnes de la ciutat han vingut reclamant. Entre ells, completar la senyalització dels camins de Bixquert, qüestió llargament demandada per l'associació de veïns del disseminat. Aquesta intervenció requerirà una inversió de 14.000 euros, exactament la mateixa quantitat que es va destinar en 2016 a la senyalització d'aquesta zona del terme de Xàtiva. També a Bixquert s'invertiran 12.000 euros en instal•lar faroles alimentades per energia solar en 7 punts de recollida de residus sòlids urbans, a petició de l'associació de veïns.

Altra intervenció esperada és la reparació del col•lector del carrer Reina a l'altura de la intersecció amb el carrer Bisbes. La inversió de 13.900 euros permetrà acabar amb els reiterats problemes de males olors degudes al deficient anivellat del col•lector que ocasiona estancaments d'aigües negres amb el conseqüent i molest efecte insalubre de les males olors.

El Pla Provincial d'Obres i Serveis de la Diputació també inclou altres actuacions de millora d'infraestructures bàsiques, com ara l'ampliació de voreres al carrer Carlos Sarthou, en el tram que va des de Gregorio Molina a Ximén de Tovia, per un import de 17.000 euros; la reforma de la plaça de Sant Agustí, amb una inversió que ronda els 20.000 euros o la pavimentació de l'entronque dels carrers Hostals amb la plaça de la Bassa, també pressupostada en 17.000 euros.

Finalment, els PPOS també tenen una part destinada a la millora de zones verdes de la ciutat, com, per exemple, els 27.500 euros destinats a la reforma de la pista de patinatge del parc de l'avinguda 9 d'octubre o els 15.000 euros consignats per al condicionament i millora de l'àrea del Bellveret, notablement degradada com a conseqüència de la falta de manteniment durant anys i de diversos actes vandàlics.