Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Aielo de Malferit va acollir l'espectacle de danses, Retroba't.

La Solana Grup de Danses d’Aielo de Malferit amb la col·laboració i patrocini de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit ha organitzat el següent encontre.

RETROBA’T naix amb la finalitat de ser el punt de trobada de diferents col·lectius que pretenen recuperar, revitalitzar i donar a conèixer els balls populars i les danses valencianes. Aquesta primera trobada amb la cultura, amb el folklore i amb les danses valencianes suposa el primer encontre d’escoles de danses a la nostra localitat i esperem que no siga l’últim.

Les escoles de danses naixen amb uns objectius clars. Un d’ells és investigar, recopilar, recuperar i dignificar els balls i la dansà valenciana. Altre objectiu és transmetre a les generacions més joves el patrimoni cultural del nostre poble amb la finalitat de transportar el passat més arrelat al present actual.

El dissabte 25 de novembre de 2017 es va realitzar el primer RETROBA’T amb la participació de les següents escoles de danses:

- Grup de Danses La Vall (Albaida)

- Grup de Danses El Revol (l’Olleria)

- EPA Sant Carles (Ontinyent)

- Escola de Danses Amics de les Muntanyes (Ibi)

- Escola de Danses de La Solana Grup de Danses

Més de 80 balladores dels diferents grups varen participar a l’encontre on cada escola va fer una mostra del seu treball i aprenentatge mostrant 3 balls.