Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Gran acollida de la fira gastronòmica a la localitat d’Aielo de Malferit

El pasat cap de setmana 28 i 29 d’octubre, va tenir lloc la Fira Gastronòmica a Aielo de Malferit, un esdeveniment de caire gastronòmic i cultural que va reunir centenars de visitants que es congregaren a la Plaça Palau.

La Fira, catalogada d’èxit per la bona acceptació i participació per part de la població, associacions, hostalers i comerciants implicats de la localitat, va comptar amb una variada programació per a tots els públics. Xiquets, joves i no tan joves, i gent gran, han pogut gaudir d’un cap de setmana ple d’activitats.

La Plaça del Palau, espai escollit per gaudir d’aquest complet cap de setmana, va estar plena de gom a gom en tot moment, fent-se sentir l’ambient festiu fins al tancament de l’activitat el diumenge. Tapes, activitats, i música en directe varen donar lloc a un clima de festa i germanor entre tots els participants sense decaure el ritme dels participants.

El cap de setmana es completava amb un matí de portes obertes als museus de la localitat; El museu de Nino Bravo, el d’Història local i el de Ceràmica d’Elvira, foren visitats per multitud de visitants. Per completar l’oferta cultural la Fira va comptar amb una xicoteta mostra al Saló de Plens, de la col•lecció privada més important d’Europa, que es troba a València. Aquesta col•lecció inèdita ha comptat amb peces tan curioses com la primera botella emprada per la marca, el model Hutchinson, datada en 1894.

En definitiva, cal destacar que la finalitat bàsica de dit esdeveniment ha estat promoure la localitat a nivell turístic, mostrant un dels encants locals més atractius, la nostra gastronomia, junt amb la magnitud i importància del teixit associatiu per a la promoció sociocultural.

L’Alcalde la localitat, José Luís Juan Pinter, ha manifestat la seua satisfacció per l’èxit de l’activitat i la bona organització i coordinació. A més a més, ha volgut donar les gràcies a tota la població d’aielo, i felicitar a les associacions, comerços, bars i pubs implicats, i als tècnics municipals i regidors que han desenrotllat el projecte.

De segur que aquesta fira tornarà a tindre una nova edició l’any vinent, gràcies a la bona boca que va deixar a tots els que varen acudir. Bona sensació, ja no tan sols per la part gastronòmica, sinó també pel bon clima i per la participació de tot un poble agermanat. Un esdeveniment diferent, un cap de setmana variat i entretingut al casc antic de la localitat.