Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Compromís proposa anomenar “Plaça de les Mestres de la República” al nou espai enfront del CFPA

A principis del mes de novembre d’enguany van començar les obres d’enderrocament dels immobles 47, 49 i 51 del carrer Maians, el nostre carrer Major. Aquest espai obrirà una nova zona verda per a la ciutat de més de 500 metres quadrats ampliant la xicoteta plaça de Sant Carles que donava pas al CFPA, Centre de Formació de Persones Adultes.

Sílvia Urenya, portaveu de Compromís per Ontinyent al nostre municipi, ha proposat per registre d’entrada un nom per a la nova plaça del Poble Nou. “L’educació fou un dels grans compromisos socials de la democràcia de la Segona República. L’objectiu era configurar l’estat docent, que portaria la cultura i l’ensenyament als racons més remots de l’estat espanyol per a construir una societat més justa, lliure, equitativa i solidària. Les mestres de la República hi van participar de forma compromesa i molt valenta en el desenvolupament d’aquest projecte”, ha argumentat Urenya com a una de les raons fonamentals per a anomenar a aquesta nova plaça que deixa al descobert l’edifici del centre educatiu.

En l’actualitat al CFPA la presència de les dones és majoritària. Aquelles dones de la república “representaven el model de dones modernes i independents, i van ser les responsables, en bona mesura, de la construcció i difusió de la nova identitat ciutadana tant a través de la transmissió en els continguts en les aules com, sobretot, amb el seu exemple personal”, ha manifestat Urenya en la proposta de Compromís.

Per totes aquestes raons des de Compromís per Ontinyent i Sílvia Urenya com a portaveu del grup han proposat per registre d’entrada, “que la nova plaça que quedarà davant l'edifici del CFPA Sant Carles porte el nom "Plaça de les Mestres de la República" en homenatge a totes aquestes dones valentes i lluitadores per una educació equitativa i de valors socials”.

Publicado en Local 30 / 10 / 2017