Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Compromís proposa al govern municipal dur a Ontinyent l’exposició “L’Or dels valencians”

La regidora i portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, ha presentat una proposta al govern municipal perquè aquest contracte l’exposició "L'Or dels Valencians" a la nostra ciutat.

“L'Or dels valencians” és una exposició pedagògica que, segons els seus autors, pretén “donar a conéixer la pèrdua sistemàtica i injusta dels recursos econòmics als que tenim dret els valencians i valencianes com a ciutadans de l’Estat espanyol”. Un espoli, afegeixen,“que el govern central ens ha "aplicat" durant la democràcia i que el poble valencià ha de conèixer”.

Urenya recordava que “el passat mes de juny fou aprovadaal plenari de l’Ajuntament d’Ontinyent amb els vots favorables de PSOE, EUPV i Compromís la moció"Per un finançament just", presentada pel nostre grup municipalamb la qual es va acordar entre altres accionsimpulsar i fomentar la celebració de jornades, reunions, conferències o actes sobre la reforma necessària del sistema de finançament i la confecció de cartells i d’altres materials publicitaris per a col•locar-los als edificis públics i dependències municipals amb el lema “Per un Finançament Just”.

És per això que, des de Compromís, “per fer complir part de la moció s’ha proposat la contractació d’aquesta exposició pedagògica la qual pot anar acompanyada de la celebració d’una taula redona amb experts en la matèria perquè els ontinyentins i ontinyentines coneguen de primera mà el problema d’infrafinançament i falta d’inversions que patim el poble valencià”.

Finalment, la portaveu de la coalició valencianista a Ontinyent, Sílvia Urenya, ha afegit que “el govern municipal sap que compta amb tot el nostre suport per dur endavant activitats com aquesta ja que cal unir esforços per fer visible l’injust tracte que rebem tots els valencians i valencians per part del govern central. Una unitat que a nivell de País s’ha reafirmat esta setmana amb la presentació del manifest conjunt i la convocatòria d’una gran manifestació pel Finançament Just que tindrà lloc el proper 18 de novembre a València.”

Publicado en Local 26 / 10 / 2017