Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Matilde Francés recorda a la ciutadania la importància de la vacuna contra la grip

Una campanya recomana la vacunació als sectors més vulnerables: ancians, persones amb malalties cròniques, embarassades i personal sanitari

La regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Matilde Francés, ha recordat a la ciutadania la importància de vacunar-se per a evitar el virus de la grip estacional. Aquesta malaltia respiratòria aguda, que es caracteritza pel seu alt grau de contagi, afecta fonamentalment a xiquets i xiquetes, ancians i persones amb patologies cròniques. Per això, com en anys anteriors, la campanya de vacunació, que començava ahir, va adreçada a totes les persones majors de 60 anys, als xiquets/etes (de més de 6 mesos) i persones adultes amb malalties cròniques, a les dones embarassades i al personal sanitari.

Francés, recordava que “la vacunació anual és la mesura més efectiva per a evitar aquest malestar i és necessari vacunar-se tots els anys perquè els ceps que componen aquesta canvien d’una temporada a una altra”. A pesar que el quadre gripal generalment és benigne i no sols durar més de 5 dies, l’objectiu principal d’aquesta campanya de vacunació és protegir als grups de risc en els quals la malaltia és potencialment greu per les seues complicacions.

Publicado en Local 25 / 10 / 2017