Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

El XVI Certamen Internacional de guitarra Luys Milán s’obrirà amb la xiqueta virtuosa del violí, Jennifer Panebianco

El Duo Panebianco, Luciano Pompillo, Paco Seco i el Duo Cuenca seran el protagonistes dels tres concerts

Com cada últim trimestre de l’any s’ha presentat el cartell del Certamen Internacional de Guitarra Luys Milán. Un cicle de concerts que aquest any compleix 16 anys d’història i que a dia de hui està consolidat arreu del món com una cita ineludible per als amants d’aquest instrument.

A la presentació el director artístic del certamen, el concertista i professor de guitarra del Conservatori Superior de València, Rubén Parejo, ha destacat l’elenc de solistes que protagonitzaran, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, els concerts d’aquesta edició.

La primera cita tindrà lloc el dissabte 21 d’octubre a les 20.00 h. a càrrec del Duo Panebianco, format per la xiqueta de 12 anys virtuosa del violí i son pare, el guitarrista, compositor i arreglista cubà, Alfredo Panebianco. Una formació clàssica però amb un estil molt eclèctic degut a la influència de sons llatins que aporta el pare.

El següent concert tindrà lloc el divendres 17 de novembre a les 20.00 h. a càrrec del guitarrista italià Luciano Pompillo i de l’espanyol Paco Seco. El primer aportarà un estil més clàssic mentre que Paco Seco, un artista més camaleònic, mostrarà un estil flamenc fusió que ell anomena Música Andalusí.

L’últim concert, el divendres 22 de desembre a les 22.30 h., tindrà com a protagonista al Duo Cuenca. La formació espanyola de piano i guitarra fusionarà l’estil clàssic amb el flamenc.

Per finalitzar la presentació, el regidor de cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, Alex Borrell, pronunciava unes paraules d’agraïment a la Fundació Campus Ontinyent, a Ad Libitum, a Rubén Parejo i a Caixa Ontinyent que, sumats a l’Ajuntament d’Ontinyent fan possible un any més aquesta iniciativa. Un certamen que en paraules de Borrell “acompleix un doble objectiu, per una banda ofereix a la ciutadania tres concerts gratuïts d’alt nivell i per altra aporta formació de qualitat amb el curs de guitarra”.

Publicado en Local 20 / 10 / 2017