Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

Ontinyent inaugura una zona verda de 3.600 m2 al cor del barri de Sant Rafel

L’alcalde destaca que la Glorieta de l’Orutjol és fruit d’una aposta per la participació ciutadana que ha permès als veïns triar fins i tot detalls del disseny de l’obra

Ontinyent compta des de hui amb una nova zona verda de 3.600 m2 al cor del barri de Sant Rafel: coincidint amb la celebració del 9 d’Octubre, l’alcalde, Jorge Rodríguez, inaugurava la Glorieta de l’Orútjol, un espai adjunt al CEIP Rafael Juan Vidal i el Centre de dia d’AFAO que va estar demandat per la ciutadania a través de “Ontinyent Participa”, i que ha suposat una inversió de 300.000 euros.

Després de fer un recorregut per aquest nou espai junt als regidors, representants de l’associació de veïns i públic en general, el primer edil destacava que la Glorieta de l’Orutjol és fruit d’una aposta per la participació ciutadana no sols en la tria del projecte a través de “Ontinyent Participa”, sinó també en el propi disseny, del que han pogut triar fins i tot detalls treballant colze a colze amb l’Ajuntament. L’alcalde agraïa la implicació de l’associació i la seua presidenta, Modesta Pastor, qui al seu torn tenia paraules d’agraïment per als regidors més directament implicats en l’obra, Rebeca Torró, Jaime Peris i Manuel Cuesta, “i sobretot i especialment a l’alcalde, que ha estat sempre al costat de l’associació i que ens ha atès sempre sense importar el moment o l’hora”.

L’actuació ha inclòs la demolició de voreres, moviments de terra, enllumenat, xarxa de sanejament, revestiment de sols, zones enjardinades, la construcció d’una pèrgola o la instal•lació de fonts, papereres, bancs, un tobogan, elements de gimnàstica per a majors, jocs i altre mobiliari urbà. A més, aquesta actuació també ha inclòs l’adequació del perímetre de la zona verda per al seu ús com a aparcament.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat que aquesta nova zona verda “va a convertir-se en un punt neuràlgic del barri, ja que suposarà un espai de transició entre la trama urbana residencial del barri i estos serveis, tot respectant el que estava previst al PGOU, i serà a més a més un important punt de pas peatonal on s’ha eliminat barreres arquitectòniques, amb un ample equipament i estacionaments al perímetre, com demandaven els veïns”.

Cal recordar que en un primer encontre el propi alcalde va presentar als representats veïnals la possibilitat de triar entre 3 projectes diferenciats elaborats per altres tants arquitectes locals. Posteriorment tenia lloc una assemblea on els veïns optaven per fer modificacions en una d’elles, en base a la qual es va redactar el projecte a executar.

Publicado en Local 11 / 10 / 2017