Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Una conferencia de Pablo Pineda obrirà el curs acadèmic 2017/2018 al Campus d’Ontinyent

El mestre, actor i escriptor amb síndrome de Down oferirà una xerrada sobre educació inclusiva el proper divendres al Centre Cultural Caixa Ontinyent

El mestre, actor i escriptor Pablo Pineda, primer europeu amb síndrome de Down en obtenir un títol universitari, assistirà el proper divendres 6 d’octubre com a conferenciant a l’acte solemne d’Obertura Oficial del Curs Acadèmic de la Universitat de València 2017/2018 al Campus d’Ontinyent. Pineda, de 43 anys i diplomat en Magisteri, va ser guanyador de la “Concha de Plata” al millor actor al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià de 2009 per la seua participació en la pel•lícula “Yo también”.

Dóna conferències i ponències sobre la discapacitat i la seua experiència per tot el món, sobretot, per a llevar prejudicis i augmentar el coneixement i el respecte a la diferència. És autor de dos llibres, “El repte d’aprendre” i “Xiquets amb capacitats especials: Manual per a pares”, i va presentar el programa de Televisió Espanyola “Piensa en positivo”. A més a més, ha intervingut jornades de sensibilització internacionals en diferents països com Colòmbia, República Dominicana, Equador, i 7 països d'Europa. Aquestes activitats les desenvolupa en conjunt amb la Fundació Adecco para la que treballa.

L’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, assenyalava que “poder comptar amb Pablo Pineda per a obrir el curs universitari és una molt bona noticia, ja que és tot un exemple de com amb esforç, treball i voluntat de superació no hi ha límits, i conèixer més sobre la seua experiencia personal ens ajudarà a tenir major conciencia dels beneficis socials de la inclusió i l’aposta per la diversitat”, destacava.

Pineda participarà a l’acte d’inici del curs acadèmic 2017/2018 amb la xerrada “La diversidad en primera persona”. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent a partir de les 12:00 del migdia, comptant-se també amb les intervencions de l’Alcalde i el rector Esteban Morcillo, al qual Jorge Rodríguez ha agraït “el seu treball i implicació per fer avançar any rere any els estudis universitaris a la nostra ciutat”.

Publicado en Local 04 / 10 / 2017