Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Canals demana que es restaure el servei d'ambulància 24 hores

Des de l'any 2013, el Centre de Salut de Canals no compten amb una ambulància permanent i fixa. El servei va ser retirat després de la modificació del plec de condicions per al trasllat de malalts i, des de llavors, l'ambulància de TNA (Transport No Assistit) que romania unto al Centre les 24 hores va ser retirat, seguint les ordres de la Conselleria de Sanitat, traslladant-se la base d'aquestes a Xàtiva.

És per això que, després de quatre anys sense aquest servei permanent, que aquesta hagi estat la principal reivindicació del consistori de Canals al Departament Sanitari Xàtiva- Ontinyent, en la reunió que han mantingut l'alcalde de la localitat, Ricardo Requena, i el regidor de Sanitat, Toni Sánchez, amb la gerent, MargaLlaudes, i el director d'atenció Primària, Ricardo García.

Els representants canalins han sol•licitat que el servei sigui restablit, «com a mínim en les mateixes condicions existents fins a aquesta data», encara que l'alcalde, Ricardo Requena, reconeix que no hi ha hagut cap tipus de mobilització veïnal ni recollida de signatures, sí que diverses instàncies de veïns que la sol•licitaven, la veritat és que el nou equip de govern entén que Canals és una població gran i important, no solament amb els 13.500 habitants de la localitat, sinó també la dels municipis veïns, que superen un volum de 22.000 habitants.

Sobre aquest tema, la resposta de la gerència ha estat que, tenint en compte que està pendent que en aquest any surti un nou concurs per al transport sanitari per a aquest departament, que des de Conselleria, que és la competent en aquest assumpte, valoraran novament la ubicació de les diferents unitats assignades.

Si bé, Margarita Llaudes els recordava que a l'àrea d'acció de la zona que gestiona existeixen dos SAMU (Serveis d'Atenció Mèdica Urgent); 6SVB (Suport Vital Bàsic) i 17 TVA (Transport No Assistit) que estan capacitats per respondre, dins dels marges de temps acordats, davant qualsevol urgència o necessitat als veïns dels municipis de tot l'àrea.

Però en la reunió s'han abordat altres assumptes i per part dels representants de l'Ajuntament de Canals s'han demandat altres millores en els serveis sanitaris del municipi, com en el que la transporti de mostres de sang; la reserva d'aparcament a Xàtiva per a la recollida de vacunes o l'adequació que des del consistori es pretén realitzar en el consultori existent al Centre Social de Aiacor en el cas de rebre l'ajuda sol•licitada.

Tant l'alcalde com el regidor de Sanitat han agraït l'atenció rebuda i la predisposició per part de la gerent, qui els va donar resposta i va atendre a cadascuna de les demandes plantejades.

Així, pel que fa a la valisa o transport de mostres per analitzar, Marga Llaudes els informava que des de l'Hospital Lluís Alcanyís, en les dependències del qual va tenir lloc la reunió, s'està treballant per a una millora de la prestació d'aquest servei que podria alliberar parcial o totalment al personal municipal encarregat setmanalment d'aquesta responsabilitat sanitària.

Pel que fa a la possible reserva d'aparcament a l'antic hospital, a la Plaça de la Seu de Xàtiva, per a la recollida de vacuna, Llaudes exposava que l'Ajuntament setabense ha habilitat un espai en aquesta plaça per poder subministrar els medicaments. Amb això s'evita, d'una banda, la pèrdua de temps, i per un altre i especialment que la cadena de fred que aquest tipus de fàrmacs requereix no es vegi perjudicada pel problema de l'estacionament.

D'altra banda, Ricardo Requena sol•licitava la col•laboració del departament sanitari davant la intenció del consistori de dur a terme la remodelació i ampliació de l'edifici on se situa el consultori mèdic de la pedania de Aiacor, per a la prestació del servei durant les obres. Sobre aquest tema, la responsable del departament agraïa a l'Ajuntament les millores realitzades en aquest consultori, així com les que té previstes.