Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Ontinyent incrementa els salaris dels beneficiaris de “Avalem Joves” per equiparar-los als dels treballadors municipals

Jorge Rodríguez destaca que entre Ajuntament i Consell han destinat 1 milió d’euros per crear treballs dignes per als joves de la ciutat

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha rebut aquest matí en l'antic Saló de Plens als 46 joves contractats dins la iniciativa “Avalem Joves Plus”. Es tracta dels programes EMCUJU i EMPUJU, dotats amb fons europeus i autonòmics, dels quals el Consell destinarà a Ontinyent 721.000 euros i el consistori complementarà amb altres 223.000 euros per a equiparar les retribucions d'aquests beneficiaris a la resta de treballadors municipals, garantint unes condicions de treball el més dignes possible. El primer edil, que acudia acompanyat dels regidors coordinadors de les diverses àrees municipals (Joan Sanchis, Jaime Peris, Juan Pablo Úbeda, Sayo Gandia i Óscar Borrell), animava als participants “a aprofitar una gran oportunitat per a formar-se i alhora contribuir a millorar la prestació de serveis a Ontinyent. Són contractes de característiques poc habituals en l'empresa privada per als joves, que suposen una aposta important per a l'administració”. Tots els contractats treballaran 37’5 hores setmanals durant 12 mesos. En funció de la qualificació professional del lloc de treball, els joves cobren entre 1072 i 1483 euros mensuals bruts, incloent l'aportació municipal.

Dels 46 joves contractats, 29 estan titulats, i d'aquests, 13 estaran destinats a funcions administrativa; els 16 restants faran funcions de tècnic/a juvenil, de turisme, treballador/a social, dinamitzador/a de coworking, tècnic/a de l'Oficina de l'Emprenedor, dinamitzador/a de el programa “Majors Actius”, del pla estratègic dels polígons, tècnics/as en participació ciutadana, en informàtica, comunicació, disseny gràfic, esports, educació, arquitectura tècnica i enginyeria tècnica industrial. A més, altres 17 joves no titulats faran funcions d'oficial i peó d'obra, pintors o capatassos forestals. Aquest programa suposa un reforç a les accions municipals de foment de l'ocupació que han contribuït a reduir a Ontinyent l'atur jove en un 20% en els últims dos anys, triplicant així el 7% de reducció mitjana autonòmica, tal com confirmava el passat mes de juny el Director General del SERVEF, Enric Nomdedéu. Així, amb “Avalem Joves” accedeixen a un lloc de treball al voltant del 10% dels menors de 30 anys que es trobaven com a demandants d'ocupació en la ciutat. Amb aquest i el conjunt de programes engegats per les diferents administracions a Ontinyent, s&'han creat 150 llocs de treball directes en la ciutat des de l'inici de la legislatura.

Publicado en Local 08 / 09 / 2017