Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

La Mancomunitat ha satisfet 1’28 milions d’euros a Recisa en el que portem d’any

L’empresa ha facturat 1.146.523€, però a més se li ha pagat 75.000 euros del deute acumulat amb el PP per al qual negocia la Mancomunitat una operació de crèdit.

La concessionària del fem de la Vall d’Albaida, Recisa, ha facturat 1.146.523 euros a la Mancomunitat en el que portem d’any i n’ha rebut 1.279.359 ja què s’han destinat 75.000 euros al pagament del deute amb els governs del PP que arrossegava l’entitat per al qual es negocia en diverses línies per tal de donar una solució. No obstant, no s’ha incrementat el deute amb l empresa i, a més, amb l’obertura de la planta de transferència de Bufali prevista per a este mes d’agost s’acabarà la sagnia econòmica que suposa el transport de residus fins a Ròtova. Com assenyala el

president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «Anem pel bon camí per a solucionar uns problemes que la Mancomunitat arrossega des de fa anys i que s’han fet més grans per la imposició del PP des de la Generalitat de transferir la brossa en Rotova amb l’acatament passiu i irresponsable dels gestors populars de la Mancomunitat».

Les causes del deute amb Recisa són diverses, però en dos anys, el nou govern de la Mancomunitat ha actuat sobre cadascuna d’elles. D’una banda, s’ha aconseguit finançar el deute que alguns pobles tenien amb la pròpia Mancomunitat en concepte de recollida de fem, tot i que queden alguns per solucionar per a la qual cosa cal la implicació seriosa dels seus alcaldes perquè deixen de ser insolidaris amb la majoria de poblacions, al corrent amb el pagament. D’altra banda, s’ha arribat a un acord amb el Consorci de Residus perquè accepte el Pla de Minimització de la Vall d’Albaida que tan bons resultats havia donat fins que l’anterior govern del PP a la Generalitat va voler

abolir amb unes conseqüències mediambientals i econòmiques desastroses. Finalment, per tal d’acabar amb el deute acumulat al llarg d’anys de gestió del PP, la Mancomunitat negocia altres opcions que permetran posar-se al dia amb l’empresa. Per això, Gomar apel·la al trellat de tots: «som conscients de les dificultats de liquiditat que provoca una situació així, però ara que hi ha un govern a la Mancomunitat sensible i decidit a posar-hi remei, toca que remem tots en la mateixa direcció».