Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Sis sessions de teatre de carrer se sumaran als actes de l’any Cervino en Ontinyent

L’Ajuntament, la Societat de Festers i l’associació Asaico organitzen una ruta teatralitzada sobre la figura de l’autor de les ambaixades de Moros i Cristians

“L’Any Cervino” que es commemora a Ontinyent en el 200 aniversari de l’autor de les ambaixades, comptarà amb una nova activitat als mesos de juliol i agost: L’Ajuntament, la Societat de Festers i l’associació Saber i Contar (Asaico) organitzen una ruta teatralitzada que es realitzarà en sis sessions al llarg de tres dies pels carrers de la ciutat.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, destacava que aquesta activitat dóna continuïtat a altres ja realitzades en honor a Joaquín José Cervino com el seu nomenament com a fill adoptiu de la ciutat, la inauguració d’un mural al carrer que porta el seu nom o un acte d’homenatge en la seua tomba, destacant “el treball incansable que la Societat de Festers està realitzant al voltant d’estes celebracions, en les que sempre tindrà al seu costat a l’Ajuntament”, manifestava.

José Rafael Sanchis, president de la Societat de Festers, comentava que “les ambaixades són un acte importantíssim perquè li donen sentit a la festa: per això és essencial recordar amb activitats com aquesta la figura de l’il•lustre que va crear un text de tanta importància per a les nostres festes”, assenyalava.

La ruta teatralitzada serà duta a terme per l’associació Saber i Contar, que té entre els seus objectius “posar en rellevància el patrimoni ontinyentí per mostrar-lo a tothom de forma divertida i original”, explicava la Presidenta de l’entitat, Josefa Navarro. Així doncs, es contarà la vida de Cervino en els diversos punts on aquest es va criar seguint el fil argumental dels versos de l’ambaixada i a partir d’ells, contar la seua història

Des d’Asaico, Alfred Montés, autor del guió de la ruta teatralitzada, explicava que aquesta donarà inici el dissabte 22 de juliol en dues sessions, una a les 19:00 i l’altra a les 20:15, repetint-se els dies 19 i 21 d’agost. Tot i que és una activitat gratuïta cal reservar, ja que les places de cada funció són limitades. Per a fer-ho cal cridar o enviar un whatsapp al telèfon 610 741 299, enviar un e-mail a info@saberycontar.com o anar pels matins a la casa de Cultura de Santa Bàrbara, al carrer Major.

A més, el 21 de juliol, de manera prèvia a la primera ruta, s’inaugurarà a la Casa de Cultura una exposició al voltant de la figura de Cervino, emmarcada dins de la programació de “Cultura de barri”.

Publicado en Local 21 / 07 / 2017