Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Ontinyent du a terme una neteja i desinfecció intensiva de tot el casc urbà de cara als mesos d’estiu

El dispositiu especial de neteja inclou una hidronetejadora a pressió i un camió cisterna carregat d’aigua amb una solució desinfectant

La Regidoria de Neteja d’Ontinyent,  en col·laboració amb diversos departaments municipals i l’empresa responsable del servei de neteja viària, URBASER, estan duent a terme un pla especial de neteja intensiva i desinfecció de tots els carrers del casc urbà de cara als mesos d’estiu.

L’objectiu principal és desenvolupar una neteja a fons de la via pública, incloent el mobiliari urbà (senyals de trànsit, papereres, contenidors, banquets, etc...) que permeten millorar la higiene i la imatge de tota la ciutat.

El regidor de l’àrea, Manuel Cuesta, destacava que amb aquest pla de neteja estival, que dona continuïtat al realitzat als últims anys, “no anem a deixar cap carrer d’Ontinyent sense repassar dins d’aquesta actuació de neteja intensiva i desinfecció. El DNI d’una ciutat és la imatge que dona als seus veïns i visitants, i volem que aquesta siga el més neta possible”. El pla, segons

explicava el regidor, permetrà que un dispositiu especial de neteja que inclou una hidronetejadora a pressió i un camió cisterna carregat d’aigua amb una solució desinfectant passen almenys una volta per tots els carrers: “aquesta solució és inolora, incolora, no és agressiva per a les persones però elimina les bactèries que puguen haver a la brutícia, el que és molt important”.

La neteja que s’està duent a terme per part d’operaris i màquines és molt més profunda que una neteja ordinària, ja que permet eliminar fins i tot les habituals taques d’oli que deixen els vehicles a les voreres, però que es realitza juntament amb el dispositiu ordinari de neteja amb màquines agranadores i agranament manual que està en marxa durant tot l’any.  La neteja inclourà, en una segona fase, la neteja dels contenidors de selectiva i el paviment on es dipositen.

Esta actuació en la via pública complementa a les neteges intenses que estan realitzant-se també en les últimes setmanes en els parcs i jardins a través de l’empresa de manteniment d’estes zones, ACTUA. L’actuació als parcs, implica també una neteja a fons del mobiliari, jocs i paviments amb aigua a pressió i desinfectant. 

En aquest sentit, el regidor de Neteja i Parcs i Jardins agraïa la col·laboració dels veïns i els demanava “comprensió amb una actuació que és necessària”, destacant que aquesta està duent-se a terme a primera hora del matí, per tal de provocar les menors molèsties possibles a la

circulació vial i peatonal. Cuesta afegia que, “per mantenir Ontinyent el més net possible, és fonamental contar amb la col·laboració ciutadana”, i en aquest sentit demanava a la ciutadania “la seua ajuda per mantenir nets els carrers de la ciutat, que és la casa de tots i totes”, concloïa.

Publicado en Local 29 / 06 / 2017