Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

Salvador anuncia una inversió de prop d'un milió d'euros en la millora de l'accés a Ontinyent des de la CV-81

Es construirà una rotonda per facilitar l'accés a l'entrada al nucli urbà i al polígon industrial

La Consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador ha presentat el projecte de millora de l'accés al municipi d'Ontinyent per l'avinguda Compte de Torrefiel. L'actuació que contempla la construcció d'una rotonda així com diverses actuacions per millorar la mobilitat i la facilitar el pas de ciclistes i vianants, té un pressupost de prop d'un milió d'euros i la durada prevista de les obres serà de 12 mesos.

Així ho ha anunciat Salvador durant un acte en la localitat al costat de l'alcalde Ontinyent, Jorge Rodríguez, i on també han estat presents el director general d'Obres Públiques,Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, així com per la directora general d'Habitatge, Rehabilitacióny Regeneració Urbana, Rebeca Torró. Durant l'acte, en el qual també han estat presents associacions de veïns d'aquesta localitat, s'ha destacat que l'actuació està emmarcada dins de la política del Consell de millora de l'accessibilitat en els nuclis urbans en les carreteres de competència de la Generalitat, així com de facilitar l'accés, millorar la seguretat vial i la mobilitat de ciclistes i vianants d'aquesta localitat.

Per a la consellera, es tracta d'un important projecte reivindicat des de fa anys pels veïns i veïnes d'Ontinyent que “lamentablement hi havia estat guardat en un calaix per l'anterior govern, però ara gràcies a la reivindicació de l'alcalde de l'ajuntament actual, a les reunions mantingudes i les visites del director general d'Obres Públiques a la zona afectada, és una realitat que es materialitzarà molt ràpid”. En aquest sentit, Salvador ha avançat que l'objectiu de la Conselleria començar les obres en el primer trimestre de 201, ja que, en els propers mesos es publicarà la licitació en el DOGV.

Per la seva banda, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha declarat que aquesta ronda va

a millorar els accessos a la ciutat i també “va a dignificar els accessos de l'avinguda de Torrefiel però sobretot va a beneficiar a les persones que vénen des de Bocairent en evitar el tràfic per Santa Teresa”. A més, ha afegit que gràcies a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori “hem arribat a una solució, després de molts anys”.

El projecte contempla la construcció d'una rotonda d'accés a la carretera CV-81

que facilitarà l'entrada al nucli urbà al mateix temps que resoldrà els accessos al polígon industrial i a la zona de desenvolupament urbanístic situada a l'entorn de la carretera.

Les obres previstes inclouen també l'adequació de la passarel·la que dóna accés a l'Institut

d'Educació Secundària de l'Estació i a la zona urbana adjacent així com la construcció d'una nova rampa preparada per a l'ús de persones amb mobilitat reduïda.

L'execució d'aquest projecte també va a suposar una notable millora de la seguretat vial i la mobilitat de vianants i ciclistes, ja que el carril bici que s'incorpora s'enllaçarà amb el de la xarxa urbana que existeix a Ontinyent.

Publicado en Local 09 / 05 / 2017