Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Un llibre de narrativa juvenil recrea la Bèlgida d’inicis del segle XVII amb l’expulsió dels moriscs

Vidal presentarà el llibre, el divendres 21 d’abril, al Centre Social de Bèlgida, i estarà a la Fira del Llibre de València el dilluns 24 d’abril

La Maledicció dels Bellvís és el títol del llibre de la filòloga belgidense, Noèlia Vidal. Una obra que recrea la Bèlgida dels inicis del segle XVII amb l'expulsió dels moriscs. Amb personatges i narrativa de ficció, l’autora es trasllada a l’època de convivència entre la cultura morisca i la cristiana, fins a l'expulsió forçada dels moriscs. Un llibre, de narrativa juvenil, que entremescla intriga, fantasia i realitat.

Noèlia Vidal és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de València. S’ha dedicat des de sempre a la docència i ha treballat com a professora d’anglés en diversos instituts o Escoles d’Adults (actualment a l’IES de Bocairent).

La Maledicció dels Bellvís és la primera obra que publica i, tal com assenyala la mateixa autora, és fruit de la seua afició “per la lectura, l’escriptura i vocació per la docència”.

De fet, Vidal destaca que el llibre pretén apropar “una part important de la nostra història”, de la que, n’assegura, “s’ha escrit ja”. Però al respecte, ressenya que “no des d’una vessant lúdica, que incite i convide als més joves, amb un llenguatge més proper, a interessar-se pels seus avantpassats”.

L’auto ra presentarà el llibre, el divendres 21 d’abril, al Centre Social de Bèlgida, i estarà a la Fira del Llibre de València el dilluns 24 d’abril.

SINOPSI

Júlia, una jove de 16 anys, descobreix, gràcies a un treball de biologia sobre genètica, que el seu pare no és fill biològic dels seus avis. Afectada per la inesperada notícia, decideix investigar sobre els orígens de la seua família a esquenes del seu pare i iaios. En casa dels iaios trobarà un passadís secret; i sense entendre molt bé com. retrocedeix l’any 1609, quan van ser expulsats els moriscs.

La protagonista descobreix que aquell fet històric, aparentment lluny de la seua realitat, no sols té molt a veure amb els seus orígens, sinó també amb el seu futur i el de la seua família.