Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Quatre mussols reals moren electrocutats a Castelló de Rugat

La Coordinadora Ecologista de la Vall d´Albaida (CEVA) demana a Medi Ambient i a Iberdrola, propietària de la línia, que la aïllen «de manera urgent»

Quatre mussols reals han mort electrocutats en una línia d'alta tensió situada a pocs metres de la piscina municipal de Castelló de Rugat. Així ho ha denunciat la Coordinadora Ecologista de la Vall d´Albaida, CEVA, que ha sol·licitat a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i a l'empresa Iberdrola, propietària de la línia, que actuen «de manera urgent» per aïllar aquestes torres elèctriques.

La CEVA ha denunciat davant Medi Ambient l'electrocució de quatre exemplars d'aquesta au rapàs, després que els ornitòlogues de l'associació trobaren a les aus penjant de la línia elèctrica (en la imatge una de les aus mortes a la torre). El col·lectiu ecologista remarca que el Gran Duc està protegit per la legislació i considerat com «d'interés especial» pel catàleg nacional d'espècies amenaçades.

Des de la coordinadora ecologista assenyalen que la línia d'alta tensió «té una configuració tècnica prohibida actualment, amb aïlladors rígids nus», la qual cosa la converteix «en un parany mortal per a totes les aus que utilitzen les torres com paradores», exposen els ecologistes.

Per això, la CEVA ha exigit a la conselleria que «obligue a l'empresa propietària, Iberdrola, a fer les modificacions necessàries en totes les torretes de la línia per evitar que seguisquen morint aus electrocutades». La coordinadora de la Vall d´Albaida també reclama a Iberdrola que actue d'ofici i que «de manera urgent faça les modificacions necessàries en totes les torretes de la línia perquè no torne a ocórrer cap electrocució més».