Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasComarcal

Xàtiva llança la campanya “Controla en falles: si te’n passes t’ho perds”

La regidories de Sanitat i Seguretat Ciutadana i l’ONG Controla Club presenten el dispositiu i les activitats de conscienciació que es duran a terme el 16 i 17 de març.

Este migdia s’ha presentat en roda de prensa la campanya “Controla en Falles: si te’n passes t’ho perds” i el dispositiu especial de seguretat per a la setmana fallera. La regidora de Sanitat, Cristina Suñer, en col·laboració amb l'ONG Controla Club representada pel seu director Juan Barcala, ha presentat les activitats d’esta campanya d'informació i conscienciació les quals tindran lloc el 16 i 17 de març, dos dels dies centrals de les festes falleres. Estos dies un grup de mediadors socials de l'ONG recorrerà els principals espais festius del municipi oferint informació a la població més jove i resolent tota mena de dubtes dirigits a reduir els riscos del consum de drogues en el context de les festes populars.

Com ha assenyalat Suñer "el principal objectiu de la campanya és fomentar les conductes responsables i moderades en relació als consums abusius d'alcohol i de tota mena de drogues durant les Falles. En este sentit hem establert dos accions: d'una banda la informació i promoció entre els joves de conductes responsables i, de l'altra, la sanció als locals que venguen alcohol a menors". Esta inicativa també persegueix evitar les conductes de risc associades com l'ús de la pólvora, els vehicles o les conductes sexuals. De fet, la campanya comptarà amb una Guia de consells plantejada des d'una perspectiva de gènere que pretén transmetre missatges i consells específics sobre la problemàtica del consum d'alcohol i altres drogues per part de les dones en entorns festius i a les conductes de risc associades a estos, com ara les agressions sexistes.

L'objectiu principal d'estos missatges és empoderar la dona en l'entorn de les festes populars situant-la en igualtat de condicions a l'hora de gaudir de la festa i intentar previndre possibles situacions de risc. A la roda de premsa també s’ha presentat el dispositiu especial per a Falles. La regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis, ha assenyalat que “hem afrontat el disseny del dispositiu especial com un repte que any rere any tractem d’assumir i superar per garantir la seguretat de tots els xativins i xativines i garantir que la festa transcórrega amb la màxima harmonia i tranquil·litat possible”.

L’operatiu de policia començarà a posar-se en marxa el proper dissabte 11 de març per realitzar els treballs previs de senyalització. A partir del dia 15 treballarà pràcticament tota la plantilla per reforçar cada torn amb 5 ó 6 persones. Es prestarà especial atenció a la coordinació d’aquells actes que reuneixen major afluència de gent, com són el lliurament de premis, la visita als monuments fallers, l’ofrena de flors, les “mascletaes” i la nit de la cremà. Esta nit treballaran 14 agents, més de 20 bombers del Consorci Provincial i d’Almansa. Sanchis també ha agraït el treball i la implicació de tots els efectius.