Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

Ontinyent se suma al rebuig a les polítiques de la UE cap als refugiats

El Govern d’Ontinyent ha decidit baixar a mig pal la bandera de la Unió Europea a l’Ajuntament "com a símbol de rebuig a les polítiques d'expulsió de refugiats a Turquia que esta duent a terme la Unió Europea i els seus estats membres". Amb aquest gest simbòlic es vol expressar la disconformitat amb l'acord que la Unió Europea vol tirar endavant amb Turquia, i que permet expulsar les persones que arriben a la UE procedents de països en conflicte sense possibilitat que sol•liciten asil.

El Govern d’Ontinyent ha decidit baixar a mig pal la bandera de la Unió Europea a l’Ajuntament "com a símbol de rebuig a les polítiques d'expulsió de refugiats a Turquia que esta duent a terme la Unió Europea i els seus estats membres". El gest també és una "mostra de condol per les persones que han mort o pateixen situacions inhumanes a les fronteres europees".

Tal com s’ha acordat hui en Junta de Govern Local, Ontinyent mantindrà la bandera a mig pal fins que es replatege l'acord UE-Turquia respecte dels refugiats, acció que "vol servir com a debat sobre el paper que la Unió Europea està tenint en la crisi humanitària de persones refugiades per la guerra de Síria".

Al comunicat aprovat hui a la Junta de Govern s’explica també que amb aquest gest simbòlic es vol expressar la disconformitat amb l'acord que la Unió Europea vol tirar endavant amb Turquia, i que permet expulsar les persones que arriben a la UE procedents de països en conflicte sense possibilitat que sol•liciten asil.

Publicado en Local 18 / 03 / 2016